slidefoto2

Kleding

Wij hebben de beschikking over een ruim assortiment aan fietskleding, regenkleding en accessoires. Voor zowel zomer als voor de winterkleding bent u bij ons aan het juiste adres. Wij voeren de merken zoals Shimano, Castelli, BBBAgu, Rogelli, Cannondale & Craft

Schoenen

Voor elk type voet hebben wij een geschikte schoen. Fietsschoenen zijn er voor gemaakt om in combinatie met een pedaal systeem (o.a. SPD/ LOOK/ SPDsl pedalen) niet alleen een duwende beweging te maken, maar ook een trekkende beweging. Op deze wijze kunt u effectief kracht over brengen op het pedaal. Daarnaast is de vermoeidheid van uw voeten op langere ritten veel geringer.
Het verschil tussen een race- en ATB-schoen is dat de zool van een raceschoen glad is. De zolen van (speciale) raceschoenen zijn veel stijver en in combinatie met het grote oppervlak waar uw voet op staat wordt de druk door de gehele schoen verspreid.
Wij hebben o.a. een uitgebreid assortiment van de volgende merken:

 • LAKE
  Lake is een innovatief merk van race-, triatlon-, trekking- en MTB schoenen. Het merk staat bekend om haar vakkundige toepassing van technisch hoogwaardige materialen, wat zeer comfortabele schoenen met een hoge performance oplevert. Lake biedt schoenen voor zowel de professional als de recreatieve fietser. 
  De Lake high-end fietsschoenen staan voor comfort, stijl en prestatie. Haar goede reputatie heeft zij te danken aan haar historie vol innovatie. Zo was Lake de eerste met een specifieke MTB schoen, de eerste met een echte winter fietsschoen en de eerste met een thermoplastische carbon zool.
  Ga naar www.lakecycling.com om het gehele assortiment te bekijken. 

Voedingssupplementen

Waarom sportvoeding?
Naast de aanbeveling om evenwichtig en gevarieerd te eten zijn de voedingsrichtlijnen er ook op gericht de koolhydraatvoorraad te optimaliseren en genoeg vitamines en mineralen binnen te krijgen.

 • Koolhydraten:
  • Sporters hebben dagelijks 60-70 energieprocent koolhydraten of 8 tot 10 gram koolhydraten per kg lichaamsgewicht per dag nodig.
  • Neem tot 2 uur voor de inspanning een lichte, koolhydraatrijke, vetarme maaltijd.
  • Tijdens de inspanning ongeveer 60 gram koolhydraten per uur aanvullen. Voorbeeld: een PowerBar Performance reep geeft je 42 gram koolhydraten. Voor snelle energie levert de PowerGel 27,5 gram koolhydraten. Combineer dit met bijvoorbeeld 500 ml PowerBar Energize Isotonic Sports Drink.
  • Na de inspanning moeten de reserves zo snel mogelijk weer aangevuld worden. Twee gram koolhydraten per kg lichaamsgewicht moeten binnen 2 uur na de inspanning ingenomen worden om de glycogeenvoorraad aan te vullen. Met de PowerBar Recovery Drink vul je de koolhydraten en eiwitten weer snel aan, wat zorgt voor een snellere opbouw en herstel van spieren.
 • Eiwitten:
  • Eiwitten zijn nodig voor opbouw en herstel van spieren. De meeste PowerBar producten bevatten BCAA's (branch chain amino acids), die belangrijk zijn bij het herstel en de opbouw van spierweefsel.
  • Duursporters hebben dagelijks 1,1 tot 1,5 gram eiwit per kg lichaamsgewicht per dag nodig.
  • Krachtsporters 1,6 tot 2 gram eiwit per kg lichaamsgewicht per dag.
  • Met één PowerBar ProteinPlus reep krijg je 16,5 gram eiwit binnen. Ter vergelijking: een boterham levert slechts 3 gram eiwit.
  • Vul na de training of wedstrijd de eiwitten weer aan met de PowerBar Recovery Drink.
 • Vetten:
  • Wees zuinig met vet. De dagelijkse voeding moet voor 25-30 procent aan vetten bevatten. Het grote nadeel van vetten is dat er bij de verbranding van vet meer zuurstof nodig is dan bij de verbranding van koolhydraten en dat de verbranding 3x langzamer verloopt!
  • Zorg voor voornamelijk onverzadigde (goede) vetten in de voeding (dus vetten uit oliën, vis en noten). PowerBar producten bevatten zéér weinig vet en de vetten die erin zitten zijn voornamelijk onverzadigd (goede vetten).
  • Omega-3-vetzuren verhogen het concentratievermogen. Dit is belangrijk bij sporten als sprinten of boogschieten.
 • Vocht:
  • Zorg voor een royale vochtopname van 2 tot 4 liter per dag.
  • Start voor de training of wedstrijd met drinken. Een dorstgevoel betekent te weinig gedronken.
  • Drink tijdens de inspanning elke 15 minuten 150 - 200 ml of ongeveer 0,5 – 1 liter vocht per uur.
  • PowerBar Energize Isotonic Sports Drink bevat een perfecte samenstelling van koolhydraten, mineralen en essentiële aminozuren: valine, leucine en isoleucine.
 • Vitamines en mineralen:
  • Zorg voor voldoende inname van vitamines en mineralen met de voeding door gezond en gevarieerd te eten. Mensen die intensief sporten hebben ook extra vitamines en mineralen nodig.
  • Aan PowerBar producten zijn extra vitamines en mineralen toegevoegd
   (bron: www.powerbar.nl)

U vindt bij ons de merken: POWER Bar, ISOSTAR, MAXIM & BORN.
Klik hier voor een voedingsschema. 

Helmen

Essentieel! Een helm tijdens het fietsen kan je redding in nood zijn. De helmen van bijvoorbeeld Cannondale, BBB of Giro hebben een uitstekende pasvorm en zijn licht in gewicht. 

Rugzakken

Wij hebben diverse rugzakken van het merk Camelbak op voorraad in de winkel.
De naam ´Camelbak´ is vrijwel synoniem geworden voor een rugzakje met ingebouwd drinksysteem. Deze van oorsprong Amerikaanse fabrikant was dan ook de eerste die zo´n slim systeem op de markt bracht. Het concept is eenvoudig: een waterzak wordt dicht tegen het lichaam gedragen, waardoor er een hoog draagcomfort wordt verkregen en het mogelijk wordt tot wel 3 of 4 grote waterflessen te vervangen door één waterzak.
Kijk voor al hun modellen op: www.camelbak.com.

Kinderzitjes

U vindt bij ons een ruim assortiment aan voor- en achterzitjes. De Yepp & Bobike fietszitjes voldoen uiteraard aan de hoogste veiligheidseisen en aan de Europese veiligheidsnorm EN 14344.

Fietsendragers

 • Uebler
  In een wereld van overvloed en massa productie zijn kwaliteit en design een doorslaggevende factor. Uebler heeft deze twee factoren samengevoegd hetgeen geresulteerd heeft in een hoogwaardig kwaliteitsproduct en design van deze tijd. Door samenwerking met de auto-industrie zoals Mercedes, VW, Audi en Porsche, hebben zij dit kunnen omzetten naar de praktijk.
  Uebler heeft eerste klas kwaliteit fietsendragers voor op de trekhaak, vervaardigd van aluminium voor het vervoeren van 2, 3 en 4 fietsen. Kijk op www.uebler.nl, voor het volledige aanbod.

 • Thule
  Thule heeft makkelijke fietsendragers welke veilig 2-4 fietsen kunnen vervoeren. Perfect voor zware en grote fietsen, en moeizaam tillen is niet meer nodig. Altijd volledige toegang tot de kofferbak, zelfs al staan er fietsen op de drager. Ook als uw auto geen trekhaak heeft, en u uw fietsen moet vervoeren, is er een oplossing. Kijk op www.thule.com, welke drager er geschikt is voor uw auto. 
 • Pro-user
  Pro-user heeft veilige en betrouwbare inklapbare en kantelbare fietsendragers. Nagenoeg geschikt voor alle trekhaken. Vrijwel alle fietsen kunnen er op vervoerd worden. De fietsen staan zeer stabiel door middel van een framebevestiging in brede stabiele aluminium rijgoten.
  Kijk op www.pro-user.eu voor alle type fietsendragers. 

Tassen

Wij kunnen vrijwel alle tassen leveren van de volgende merken:
www.Basil.nl, www.newlooxs.nl, www.fastrider.nl en www.ortlieb.nl